Промоција на нови доктори на науки

05.12.2017

Во рамки на чествувањето по повод Патронатот на УКЛО на 05.12.2017 во Салата за состаноци на Ректоратот во комплексот Касарни-Битола, одржана е свечена промоција на доктори на науки. На настанот, во присуство на раководството на УКЛО, декани, ментори и најблиски членови на кандидатите, ректорот, проф. д-р Сашо Коруновски изврши промоција на 11 нови доктори на науки.

 

Јета Рушиди  (Педагошки факултет-Битола)

Арбиана Говори  (Економски факултет-Прилеп)

Хисен Согојева (Факултет за туризам и угостителство-Охрид)

Алберта Тахири (Факултет за туризам и угостителство-Охрид)

Кристина Петровска (Педагошки факултет-Битола)

Билјана Трајковска (Факултет за биотехнички науки-Битола)

Шпресим Врановци (Економски факултет-Прилеп)

Христо Георгиевски (Педагошки факултет-Битола)

Зука Јетон (Економски факултет- Прилеп)

Рената Петревска Нечкоска (Економски факултет- Прилеп)

Златко Попоски (Факултет за туризам и угостителство-Охрид)

 

Со најновата промоција, до денес, на УКЛО докторирале 281 доктори на науки.


Scroll to Top