Свечено предавање во употреба на новата зграда на ФИКТ

15.05.2019

Во новоизградениот простор на Факултетот за информатички и комуникациски технологии,  во сабота, 18 мај, со почеток во 10,00 часот ќе се одржи финале на CodeCup натпреварот во програмирање, со што и официјално ФИКТ ќе почне да функционира во новата зграда.

Го очекуваме вашето присуство за да заеднички го одбележиме овој свечен настан.

АГЕНДА

10:00 Поздравни обраќања

          Проф. д-р Игор Неделковски , Декан на ФИКТ

          Проф.д-р Сашо Коруновски, Ректор на УКЛО

 

10:15 Презентација/ прошетка низ новата зграда на ФИКТ

10:45 Почеток на натпреварот CodeCup – презентации на проектите изработени од средношколци


Scroll to Top