Светска банка отвара Блог конкурс

03.06.2019

Северна Македонија има една од највисоките стапки на невработеност меѓу младите во Европа, а во исто време бележи и значително зголемување на бројот на млади луѓе во високото образование. Наоѓањето на добра работа претставува важна пресвртница за младите луѓе, но нивната транзиција кон пазарот на труд често носи многу предизвици.

Во тие рамки, Светска банка отвора конкурс за блог содржини на тема:

Денес студент, утре (не)вработен – Што ти носи иднината?

Детали и пријавување на следниот линк: http://www.worldbank.org/mk/events/2019/05/15/blog-contest-university-students-in-north-macedonia-speak-up?fbclid=IwAR22QXng3P7Rj_rXNOPjDfm_BNkqV6Hg3n-16kuPVco_il6wggJma9ARN4w#1


Scroll to Top