Отворен повик за Фулбрајт – пост-докторски престој

13.11.2013

Врвната меѓународна програма за академска размена, финансирана од стрaна на Владата на САД, позната под името Фулбрајт програма за стипендирање, беше претставена пред академскиот и соработничкиот кадар на УКЛО, денес, во просториите на Ректоратот, во соработка со Амбасадата на САД во Скопје.

Аташето за култура и образование, Кејтлин Турк и советникот за образовни програми во Одделот за односи со јавноста на Амбасадата, Газменд Илјази, го промовираа отворениот повик за аплицирање во Програмата за академската 2014/2015, за пост-докторски престој на некој од престижните универзитети во САД.

Деталните информации за аплицирање, со краен рок до 1 декември 2013 може да се добијат на http://fulbright.state.gov или на http://macedonia.usembassy.gov

Повеќе http://macedonia.usembassy.gov/archives/archive-2013/fpc2014-2015.html

Scroll to Top