Гостувачко предавање на Педагошки факултет

13.12.2013

На 12. декември 2013 година, на Педагошкиот факултет, професорот Микеле де Бени, од Италија, одржа предавање и презентација на книгата“ Педагогија на заедништвото и Agazzi методатa“.

Пред академската јавност, наставниот кадар и студентите на факултетот, гостинот од Италија посебно се осврна на Agazzi методата истакнувајќи дека целта е да се создаде педагогија која во центарот на вниманието ја става вредноста на единката во заедницата.

Книгата ја претстави Ректорот проф. д-р Жоглев, а за неа говореше и проф. Ана Лиза Гаспарини.

Во рамките на посетата на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, гостинот од Италија, професорот Микеле де Бени оствари средба со ректорот, проф. д-р Златко Жоглев.

Scroll to Top