Спортски Оскар за УКЛО

10.01.2014

Женската ката екипа од УКЛО е најуспешната универзитетска екипа во 2013 година. 

Високото признание што го доделуваат Сојузот на спортски федерации и Агенцијата за млади и спорт е доделено на манифестација што се одржа на 9.01.2014 година во Музејот на македонската борба.

Каратистите на УКЛО на  шестото Европско Универзитетско првенство во карате, во организација на Европската Универзитетска Спортска Федерација (EUSA) освоија 2 медали. Злато, во категоријата ката екипно во женска конкуренција и второ место кати поединечно во женска конкуренција.

Членови на ката тимот на УКЛО се студентите: Поликсенија Јованоска, Зорица Спиркоска, Верица Трајкоска, Даниел Петкоски и Борче Петкоски.

Тренерите на екипата, Елизабета Димоска и Златко Димоски оценуваат дека овој исклучителен успех е добра основа за престојното Светско првенство што треба да се одржи во Црна Гора.


Scroll to Top