ЗЛАТО ЗА УКЛО НА УНИВЕРЗИТЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО АЛПСКО СКИЈАЊЕ

25.02.2014

Стефанија Талевска, студент од Техничкиот факултет – Битола  го освои златниот медал на Универзитетското првенство во алпско скијање.

На спортскиот студентски настан, единствен од ваков вид во државата, Универзитетот „Св.Климент Охридски“ - Битола го претставуваа студентите Стефанија Талевска во женска и Јовче Даскаловски од Економскиот факултет – Прилеп, во машка конкуренција.

Седмата универзитетска скијачка манифестација се одржа на Попова Шапка од 21-22 февруари 2014 година, во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија и домаќинот, Универзитетот на Југоисточна Европа од Тетово.

Scroll to Top