Финансиска поддршка на научно – истражувачката и творечката дејност

18.08.2014

Министерството за образование и наука објави два конкурси за доделување еднократни финансиски средства, со што продолжува да ја поддржува научно – истражувачката и творечка дејност на научно – истражувачкиот и наставен кадар од високообразовните и научни установи во Република Македонија. Објавени се следниве конкурси:

Конкурс за доделување еднократни финансиски средства наменети за творечки дејности реализирани во 2013 година

Превземи конкурс:

http://www.mon.gov.mk/index.php/konkursimon/1835-konkurs-tvorechki-dejnosti

Краен рок за аплицирање: 31.10.2014 г.

Конкурс за доделување еднократни финансиски средства за објавен научно – истражувачки труд за 2014 година

Превземи конкурс:

http://www.mon.gov.mk/index.php/konkursimon/1836-konkurs-nauchno-istrazuvachki-trud-2014

Краен рок за аплицирање: 31.07.2015 г.

Scroll to Top