Ката тимот на УКЛО на средба со Ректорот

01.07.2014

Ректорот, проф. д-р Златко Жоглев и генералниот секретар на УКЛО, м-р Офелија Христовска, остварија средба со екипата која на светскотото првенство во карате освои сребрен медал.

Ректорот истакна дека ова е нов голем успех за студентите на УКЛО и успех за македонското студентско карате како високо меѓународно достигнување на спортски план.

Женскиот ката тим на УКЛО во состав Пулексенија Јованоска, Марија Матракоска и Зорица Спиркоска, освои сребрен медал на студентската спортска манифестација во категоријата ката екипно жени, во конкуренција од 40-на држави. Тие ги одмеруваа силите на 9 Светско Универзитетско првенство во карате што се одржа во Бар, Црна Гора.

На средбата во Ректоратот е истакнато дека и во наредниот период УКЛО продолжува со активности за поддршка и унапредување на универзитетскиот спорт, со намера за поголем опфат на студентската популација во спортско - рекреативни активности  и со посебни мерки за стимулирање на студентите - спортисти.

Scroll to Top