Започна новата академска 2014/15 година

15.09.2014

На сите единици на УКЛО, првиот академски час за новата генерација студенти започна на 15 септември 2014 година.

Срдечно добредојде на УКЛО и успех во животот и студиите, ректорот, проф. д-р Златко Жоглев упати од Техничкиот факултет – Битола, кадешто со раководството на Универзитетот присуствуваа на првиот академски час.

По повод почетокот на новата академска 2014/2015 година, на 18 септември 2014 г. на Техничкиот факултет во Битола, во 10 часот, пригодно ќе биде одбележано отпочнувањето со работа на новиот Факултет за информатички и комуникациски техноголии.

Покрај менаџментот на УКЛО, на настанот се очекува присуство на претставници од Министерството за образование и наука и од Министерството за информатичко општество и администрација и  други личности од јавниот и политичкиот живот во Регионот.

Scroll to Top