Избрани најдобрите истражувачки трудови и есеи

26.11.2014

На распишаниот награден Конкурс на УКЛО за најдобар истражувачки труд и есеј на слободна тема, комисиите донесоа одлуки за најдобрите остварувања.

Награден истражувачки труд:

Употреба на јаглехидратите во исхраната на адолесцентите во регионот на Југозападна Македонија“ од студентот Александра Николовска, Технолошко – технички  факултет – Велес, дисперзирани студии Битола, втора награда.

Наградени  есеи:

Бебе, девојче, сестра, девојка, госпоѓица, жена, госпоѓа, мајка, баба, старица “ од Наталија Трајковска, студент на Правен факултет – Кичево, дисперзирани студии Битола, прва награда. 

Инферно“ од Виолета Павлеска, студент на Факултет за информатички и комуникациски технологии - Битола, втора награда.

 

Визија за подобро утре “ од Андрина Поповска, студент на Правен факултет – Кичево, дисперзирани студии Битола, трета награда.

На наградените студенти ќе им бидат доделени плакети и парични награди, на свеченоста што по повод Патронатот на УКЛО, ќе се одржи на 05.12.2014 година, во хотел Епинал. 


Scroll to Top