Промовирани нови доктори на науки

23.04.2015

Во рамките на одбележувањето на Денот на основањето на УКЛО, 25 април, на пригодна свеченост што се одржа на 23.04.2015 во салата за состаноци на Ректоратот, промовирани се нови доктори на науки на Универзитетот „Св.Климент Охридски" - Битола

На настанот, организиран по повод 36 години од основањето на УКЛО, Ректорот проф. д-р Златко Жоглев прогласи 11 нови доктори на науки.

Со најновата промоција, на Универзитетот до денес, докторирале 237 доктори на науки.

1. М-р Жарко Христоски (Научен институт за тутун – Прилеп)

2. М-р Славица Ристаноска (Педагошки факултет – Битола)

3. М-р Снежана Кузманоска (Економски факултет – Прилеп)

4. М-р Ице Илијевски (Факултет за безбедност – Скопје)

5. М-р Кире Бабаноски (Факултет за безбедност – Скопје)

6. М-р Билјана Димоска (Факултет за туризам и угостителство – Охрид)

7. М-р Хари Локвенец  (Технички факултет – Битола)

8. М-р Александра Димитровска (Факултет за безбедност – Скопје)

9. М-р Оливера Петровска (Технички факултет – Битола)

10. М-р Арменд Пушкуле (Факултет за туризам и угостителство – Охрид)

11. М-р Милена Пејчиновска (Педагошки факултет – Битола)


Scroll to Top