Работилница „Национално помирување“

16.06.2015

Францускиот институт во Скопје и  Институтот за истражување и европски студии од Битола заедно со Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ како и  Амбасадата на Франција во Македонија, Француското Конзуларно претставништво и Француската Алијанса во Битола организираа предавање и работилница на тема национално помирување.

Предавањето и работилницата беа одржани од страна на г-ѓа Ан Базен, професор на Факултетот за Политички науки во Лил и признат експерт во изнаоѓање решенија во случаите на политички конфликти во насока на национално помирување.

Учесниците на предавањето и на работилницата, за која беше обезбеден и превод  добија сертификати  за нивното учество на настанот.

Студентите беа исклучително задоволни од реализацијата на оваа иницијатива за чија успешност и самите придонесоа со својот проактивен однос и учеството во дебатирањето.

Работилницата се одржа на 10 јуни 2015 година во новите конферециски простори при НУ  МУБ  „Св. Климент Охридски“ .

Предавањето е во рамките на циклусот на студии и аналитики којшто е поддржан од страна на Програмата Фонд д’Аламбер.

 


Scroll to Top