Промовирани нови доктори на науки

04.12.2015

Во рамките на одбележувањето на Патрониот празник на УКЛО, на пригодна свеченост што се одржа на 4.12.2015 година, во Салата за состаноци на Ректоратот,  комплекс Касарни - Битола, промовирани се доктори на науки на Универзитетот „Св.Климент Охридски" - Битола.

Со најновата промоција, на УКЛО оваа респектабилна титула ја стекнале 251 доктор на науки.

 

 

 

 

Прилог – листа доктори на науки:

М-р Стевчо Јолакоски (Факултет за безбедност – Скопје)

М-р Сашо Додовски (Факултет за информатички и комуникациски технологии –   Битола)

М-р Кире Диманоски (Технички факултет – Битола)

М-р Светлана Мијаковска (Технички факултет – Битола)

М-р Филип Поповски (Технички факултет – Битола)

М-р Дијана Цапеска – Богатиноска  (Факултет за информатички и комуникациски технологии –   Битола)

М-р Ирена Китанова (Педагошки факултет – Битола)

М-р Емилија Спасова – Камчева  (Факултет за информатички и комуникациски технологии –   Битола)

М-р Роза Јовановска (Педагошки факултет – Битола)

М-р Весна Гега – Кумбаровска (Факултет за информатички и комуникациски технологии –   Битола)

М-р Муазам Халили (Факултет за безбедност – Скопје)

М-р Николче Талевски (Технички факултет – Битола)

М-р Нада Симјаноска (Факултет за безбедност – Скопје)

М-р Ѓоко Стрезовски (Педагошки факултет – Битола)


Scroll to Top