Предавање од најдобриот млад научник

16.12.2015

Носителот на признанието „Најдобар млад научник“ за 2014 година, м-р Даниел Денковски, што го доделува Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, на 16.12.2015 на Техничкиот факултет – Битола, одржа предавање за акдемската заедница на УКЛО.

Носителот на ова високо научно признание во државата, м-р Даниел Денковски беше примен од ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, проф. д-р Сашо Коруновски.

Проектот „Најдобар млад научник“ инициран од страна на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, има за цел  да го поттикне развојот и да ги стимулира вложувањата во науката кај младиот научен кадар во Република Македонија.


Scroll to Top